Terroristi i vrasjeve në Zelandën e Re nuk pranon të gjitha akuzat

14/06/2019 06:42

Terroristi i vrasjeve të 51 vetëve në Christchurch, në New Zeland në mars, nuk i pranuar të gjitha akuzat.

Brenton Tarrant akuzohet për vrasjen e 51 njerëzve, 40 akuza për vrasje në tentativë dhe një akuzë për terrorizëm në vrasjen masive në kohë paqeje të Zelandës së Re.

Me 15 mars 29 vjeçari nga Australia i armatosur u fur në dy xhami duke vrarë plot 51 besimtarë musliman.

Kjo është hera e parë që një akuzë për terrorizëm është sjellë në Zelandën e Re. Një numër i të mbijetuarve të sulmit dhe të afërmve të viktimave ishin në gjykatë për seancën.

Top Channel