Durrës: Është një prej destinacioneve më popullore në vend dhe një prej plazheve më të zhvilluara në Shqipëri. Durrësi është vetëm 40 minuta me makinë larg kryeqytetit të Shqipërisë, pra përveç turizmit ndërkombëtar, ai është gjithashtu popullor edhe për shqiptarët gjatë verës. Këtu do të gjeni gjithçka ju duhet për të kaluar pushime të këndëshme në buzë të detit.

Pushimet me fëmijët mund të kenë edhe të papritura, ndaj specialistët japin disa këshilla të vyera organizimi.

48% e italianeve udhëtojnë me fëmijë nën 12 vjeç, e më shume se gjysma e tyre thonë se nuk e kanë të lehtë. Për këtë arsye, nuk është çudi që mjaft prindër preferojnë hotele apo resorte, të cilat ofrojnë edhe mjedise kushtuara të miturve.

E ndërsa i kujtohet se gjeja e parë që duhet të bëjnë kur nisen me fëmijë për udhëtime jashtë vendit është të kujdesen për dokumentet, këshilla tjetër për prindërit është t’i programojnë mirë lëvizjet dhe zgjedhjen e destinacionit.

Por paska dhe diçka tjetër që prindërit mund të bëjnë për t’ua lehtësuar akoma më shumë rrugëtimin edhe të vegjelve të tyre: t’i kthejnë në pjesëmarrës të kësaj të ashtuquajture aventure, duke i ngarkuar detyra apo përgjegjësi të lehta të cilat t`i bëjnë të ndihen si të mëdhenj.

Kështu, këshilla për familjet në raste të tillë është t’i përfshijnë dhe fëmijët në përgatitjet e itinerarit, t’u besojnë atyre mbushjen e ndonjë çante e mbase t’i nxisin edhe për të mbajtur ndonjë ditar të vogël udhëtimi.

Top Channel