Tensioni i lartë ose hipertensioni është një sëmundje tepër e rrezikshme, e cila mund të vërë jetën e njerëzve në rrezik të madh, ndaj sëmundjeve të zemrës. Një numër i lartë njerëzish janë diagnostikuar nga kjo sëmundje, por shumë kanë hipertension dhe nuk janë në dijeni.

Për të pasur hipertensionin nën kontroll, duhet vetëm të jetoni një jetë të shëndetshme dhe bëni një dietë të mirë ushqimore, si dhe ushtrimet fizike.

Tensioni i lartë është i menaxhueshëm nëse ndiqet një dietë e caktuar dhe nëse mund të shmangni disa lloje ushqimesh siç janë:

FOTO GALERI
1/6
1. Fasulet e konservuara. Ushqimet e konservuara, në veçanti fasulet, kanë një numër të lartë natriumi sepse janë të përdorura për shkak të një afati më të gjatë të skadencës. Por përdorimi i fasuleve mund t’iu ndihmojë në qëndrueshmërinë e tensionit, gjithashtu. Por nëse do të përdorni fasule të konservuara më parë hiqni 41% të natriumit duke i kaluar në një kullesë si fillim.

Top Channel