Janë shpallur fituesit e konkursit të fotografisë BigPicture Natural World.  Fotot fituese u përzgjodhën nga një juri ekspertësh të cilët vlerësuan mbi 6500 imazhe të dërguara nga 67 vende të botës.

Tema e konkursit të fotografive ishte për kafshë të egra dhe çmimi më i rëndësishëm, Çmimi i Madh, iu dha fotografit dhe biologut Audun Rikardsen nga Norvegjia, me një imazh mahnitës të një fazani të bukur. Zogu u fotografua në një degë në bregun norvegjez.

“Çmimi i Madh i këtij viti fiton një foto të jashtëzakonshme që kombinon aftësitë teknike dhe madhështinë krijuese”, thotë Suzi Eszterhas, presidentja e jurisë së BigPicture. “Fotograf arriti të kapë fazanin në një pozicion të vështirë. Është një dëshmi se si durimi, përkushtimi dhe njohuria e thellë e subjektit mund të prodhojnë një imazh të jashtëzakonshëm. Në këtë rast, Audun kaloi vite duke u përpjekur për të kapur këtë fotografi dhe unë jam aq mirënjohëse që ai ka këmbëngulur, sepse është me të vërtetë një dhuratë për të gjithë ne. ”

Për më tepër shikoni fotografitë fituese të kategorive të tjera.

FOTO GALERI
1/10
“Prekja e Njeriut”, " nga James Gifford, fitues i kategorisë "Njeriu / Natyra"

Top Channel