Pas zjarrit në katedralen e Notre Dame, arkitektët propozuan shumë ide për të rindërtuar atë. Projektet e publikuara në internet kanë qenë të shumta, madje edhe nga jo-profesionistë.

Kryeministri francez, Edouard Philippe, tha se ndërtimi i ri do të ketë nevojë për një vështrim “të përshtatur me teknikat dhe sfidat e kohës sonë”.

Të shumta kanë qenë kritikat nga përdoruesit e internetit por disa prej tyre nuk kanë nguruar që të botojnë projekte dhe duhet pranuar se disa prej tyre janë absurde.

 

FOTO GALERI
1/8
Kupola- Ky propozim vjen nga projektuesi Juan Françisco Ronda i cili dëshiron të dërgojë një mesazh qetësie dhe paqeje duke rrethuar katedralen me një kube qelqi. Kupola do të mbështetej nga një kolonë që dilte nga katedralja.

Top Channel