Studio arkitekturore nga e gjithë bota po postojnë vazhdimisht projekte për se si mund të rindërtohet Notre Dame.

Studiot janë nga më të ndryshmet e më seriozet, por procesi i përzgjedhjes nuk ka nisur ende, pasi nuk është përfunduar vlerësimi që do të përcaktojë se sa dëme janë bërë në strukturën bazë, e se si mund të rindërtohet objekti.

Katedralja e Notre Dame ka qenë për 800 vite kryeqendra e Parisit. Ajo u përfshi nga flakët, një muaj më parë, të cilat shkatërruan gjithë pjesën e çatisë.

FOTO GALERI
1/12
Mathieu Lehanneur – Flaka. Artisti francez e ka quajtur “Vatra”. Çatia e re do të simbolizonte flakën që e dogji si dhe lartësinë e monumentit.

Top Channel