Japonia ka nistur të testojë trenin më të shpejtë deri më sot, që mund të arrijë 400 kilometra në orë.

Treni pritet të futet në punë në vitin 2030, dhe shpresohet të ketë shpejtësi normale prej 360 kilometrash në orë.

Me këtë tren, Japonia synon t’ia kalojë edhe Kinës, e cila ka trenin Fuxing, me 350 km/orë.

Top Channel