Gjëndra tiroide është gjëndra më e madhe e sistemit endokrin, përgjegjëse për zhvillimin mendor dhe fizik.

Ajo ndodhet e vendosur në pjesën e përparme të qafës, forma e secilës ngjason me krahët e një fluture.

Kjo gjëndër është përgjegjëse për prodhimin e hormoneve të tiroidit, të cilat kanë ndikim të rëndësishëm në të gjithë indet e trupit duke ndihmuar rritjen e aktivitetit qelizor.

Ka shkaqe të ndryshme të keqfunksionimit të saj, të cilat i shpjegon mjekja endokrinologe Yllka Themeli për emisionin “Në shtëpinë tonë.

Top Channel