Parku Arkeologjik i Apolonisë është një nderë destinacionet më të vizituara në Shqipëri nga turistët vendas dhe të huaj.

Ne sot do bëjmë një guidë disa prej monumenteve më të frekuentuara në këtë park siç janë Manastiri i Shën Mërisë, Muzeu me mbi 1000 objekte arkeologjike, Qendra Monumentale, Agoraja dhe afresket, të cilat janë zbuluar së fundmi.

Apolonia fle nën tokë. Sipas arkeologeve aty vetëm 10% e saj është e zbuluar. Është themeluar në shekullin e 7 para Krishtit.

Apolonia e ruajti madhështinë e saj edhe në periudhën romake. Shkolla apolloniate e arteve të bukura ishte me famë në të gjithë botën antike. Në momentin kur në Romë, gjatë një komploti në Senat u vra Jul Cezari, nipi i tij Oktavian Augustin studionte oratorinë në Apoloni.

Per më shumë ndiqeni klipin e më poshtëm.

Top Channel