Kjo formë e çuditshme e reve është fotografuar kohët e fundit në Kolorado të SHBA-ve.

Kur retë marrin forma të tilla, quhen “Kelvin Helmoc”, the formohen kur në ajër ka dy ose më shumë shtresa rrymash ajri që lëvizin në shpejtësi të ndryshme.

Në uji, kjo ndodh kur era fryn sipër një sipërfaqeje uji në lëizje.

Me retë, bëhet sepse dy shtresa të ndryshmet të ajrit përplasen te pjesa e reve, ku shtresa e sipërme lëviz më shpejt se ajo poshtë.

Këto kushte atmosferike mund të jenë të rrezikshme dhe shpesh shkaktojnë turbullira në avionë. Megjithatë, kanë një ngjashmëri të veçantë me pikturën e Van Gog, “Nata me Yje”.

FOTO GALERI
1/2

Top Channel