Duke përdorur mbi 55 faktorë që përcaktojnë rezultatin e “PowerIndex” të një vendi, “Global Firepower 2019”, rendit vendet më të fuqishme ushtarake në botë. Sondazhi  përfshin parametrat e vendndodhjes gjeografike, varësinë e burimeve natyrore, fuqinë punëtore dhe shëndetin aktual ekonomik.

Duhet të theksohet se aftësia bërthamore dhe lidershipi aktual politik/ushtarak nuk merren parasysh. Gjithashtu, kombet e bllokuara nga toka nuk janë penalizuar për të mos patur një flotë detare. Këtu është një vështrim mbi 5 kombet më të fuqishme ushtarake, sipas listës, që nga 2 prilli 2019.

FOTO GALERI
1/5
Në vendin e pestë qëndron Franca, me një popullsi prej 67,364,357. Fuqia punëtore e disponueshme është 30,111,868. Arritja e moshës ushtarake në vit: 776,483. Forca e avionit: 1,248; rezervuarë luftarakë: 406 dhe asetet detare: 118

Top Channel