Nazari, Turqi. I njohur gjithashtu si syri i Allahut, Nazar Bonjuk është më i famshmi turk kundër "Syrit të Keq" dhe njerëzit e mbajnë për të mbrojtur veten nga zilia. Fjala nazar vjen nga arabishtja dhe fjalë për fjalë do të thotë "dukje". Të gjitha kulturat ia atribuojnë fuqinë e madhe syrit. Dhe frika se syri mund të përcjellë ndikime negative - syri i keq - është shoqëruar herë pas here gjatë shekujve me sy të kryqëzuar, ciganë, njerëz me flokë të kuq, burra që mbanin syze të errëta. Nazari, i cili ka formën e një syri, bazohet në parimin e (similia similibus curantur) (ngjashmëritë trajtohen me ngjashmëritë): një simbol me të njëjtën formë si një forcë e keqe largon të keqen.

Shumë njerëz janë supersticiozë dhe besojnë në objekte të veçanta, që kanë nga pas një legjendë. Ne po ju paraqesim 10 fatsjellëse në të gjithë botën dhe që janë të veçanta.

 

 

FOTO GALERI
1/10
Daruma, Japoni Kjo është një kukull tradicionale, një simbol i këmbënguljes dhe fatit të mirë. Qëndrueshmëria përfaqësohet nga forma e rrumbullakosura, pa krahë dhe këmbë dhe me një qendër të ulët të gravitetit: kur kapet, ajo tenton të ngrihet menjëherë. I ka të dy sytë e bardhë dhe zakoni është që duhet të ngjyroset njëri, duke shprehur një dëshirë. Nëse kjo ndodh, syri i dytë duhet të jetë me ngjyrë.

Top Channel