Fatkeqësisht, shumë vende e kanë provuar forcën e ushtrive të tyre përmes konflikteve dhe betejave përgjatë historisë. Shumë prej ushtrive kanë krijuar aleanca mes tyre për të luftuar një armik të përbashkët, duke kombinuar forcat e tyre për të mposhtur armiqtë.

Edhe pse njerëzimi sot synon të mendojë se konfliktet ushtarake iu përkasin librave të historisë, ka ende një sërë konfliktesh të përshkallëzuara që shihet edhe sot e kësaj dite. Disa shembuj janë luftimet në Ukrainë, luftërat në mbarë Lindjen e Mesme dhe tensionet në rritje në detin e Kinës Jugore.

E pavarësisht këtyre ngjarjeve apo konflikteve të tjera, shumica e kombeve perëndimore jetojnë në paqe relative, e për rrjedhojë u jemi mirënjohës që nuk po jetojmë mes luftës dhe shkatërrimit që mbjell një gjë e tillë.

Edhe pse shumica e vendeve të Perëndimit janë angazhuar në misione paqeruajtëse, në vend të misioneve luftarake, shumë prej tyre kanë sërish ushtri të fuqishme dhe me armë të teknologjisë së avancuar.

Por, cilat janë ushtritë më të fuqishme në botë? Ndiqni fotogalerinë më poshtë, së bashku me informacionet shtesë.

FOTO GALERI
1/20
20. Tajlanda njihet sot si një parajsë e nderuar plot plazhe të bukura, xhungla, lumenj dhe përrenj. Gjithsesi, vendi strehon gjithashtu edhe një prej forcave të armatosura më punëtore dhe befasisht më të fuqishme. Ushtria Mbretërore tajlandeze ka tri degë: Marinën, Ushtrinë dhe Forcat Ajrore. Vendi e sheh të nevojshme pasjen e një ushtrie në gatishmëri, pasi në provincat juglindore përballet me kryengritje islamike dhe malajziane.

Top Channel