Rama ironizon Bashën: Do pushtetin? Të aplikojë te “Shqipëriaqëduam”. Përgjigje për 10 ditë

12/02/2019 19:02

Thirrjet e Lulzim Bashës për protestën e 16 shkurtit, kryeministri Rama i ironizoi nga Lezha.

“Çdo shqiptar gjënë që e kërkon thotë se i takon. Ti shiko Lulin, s’ka fituar asnjë palë zgjedhjesh dhe thotë ‘më takon pushteti’. Tani çfarë t’i bësh? Edhe ai të shkruajë te platforma, për 10 ditë i japim përgjigje”, tha Rama.

“Mos ki frikë në datën 16, se qeni që leh nuk ha”, i tha një qytetar kryeministrit.

Një tjetër qytetar i tregoi se i kishte kërkuar takim Bashës, kur e kishin hequr nga puna, por kryedemokrati nuk i ishte përgjigjur. Rama shpjegoi se kishte pasur të njëjtin problem për ta kontaktuar.

“Edhe unë e kam pasur problem ta takoja. E prapë do të më takojë, po sa të bëjë pak sikur s’do. Dhe këtë ‘sikur s’do’ ai e ka me protesta, përmbysje, revolucione. ‘Hajde ta rrëzojmë’, thotë. Por kjo është mesazh dashurie, se nuk ka kurajon ta thotë hapur ku e ka hallin”, tha Rama.

Tonet u bënë serioze, kur Rama i tha Bashës së fjalët nuk i kishte në sintoni me veprat.

“Kur shoh kryetarin e opozitës në krah me kryetarin e Bashkisë së Lezhës, që ka akuzë për grabitje pronash dhe nuk lë gjë pa thënë në emër të drejtësisë, pastërtisë…them që ka një problem me ata që i shkojnë nga pas”, tha Rama.

Me propozim të bazës, Pjerin Ndreu mori mbështetjen e Ramës si kandidat për Bashkinë e Lezhës, ndonëse për zyrtarizimin duhet të presë.

“Propozoj Pjerin Ndreun për ta bërë Lezhën një lule”, tha një qytetar.

“Edhe unë me ty jam, por duhet t’i shpallim kandidaturat të gjitha bashkë”, tha Rama.

Top Channel