Një nga shqetësimet e studentëve është edhe kërkesa për një lloj ndershmërie se çfarë bëhet me pedagogët e tyre, si e kanë mbrojtur doktoraturën e titullin e tyre shkencor.

Në studion e “Top Talk”, Pr/Asociuar Dr. Përparim Kabo, shprehet se me dhënien e titujve shkencorë ka abuzime të mëdha pasi jepen e merren për përfitime financiare.

“Faktet e fundit zbuluan se në nivele të larta drejtuese kemi plagjiatura. Kjo është vjedhje e hapur. Titujt dhe gradat janë dhënë në mënyrë të padrejtë nga komisionet. Mblidhen pedagogët dhe bëjnë Doktor kolegun pa e merituar. Nuk është fiktivitet lavdëronjës, është për çështje parash”, u shpreh Pr/Asociuar Dr. Përparim Kabo.

Top Channel