Fotografia e parë që njihet, është ajo e shkrepur nga Zhozef Bisfor Niepce, në vitin 1826 ose 1827, që kap pamjen nga dritarja e shtëpisë në zonën Burgundi të Francës.

Fotografia e parë që njihet, është ajo e shkrepur nga Zhozef Bisfor Niepce, në vitin 1826 ose 1827, që kap pamjen nga dritarja e shtëpisë në zonën Burgundi të Francës.

Në vitin 1839, në Paris u fotografua personi i parë, një lustrues këpucësh në bulevardin Temple.

Por vetëm Metju Bredi është ai që e bëri fotografinë si mjet historik e gazetaresk. Ai është babai i fotogazetarisë, pasi bëri foton e parë që dokumentoi luftën, duke kapur trupat e ushtarëve amerikanë të vdekur gjatë luftës civile.

Fotoja u përhap për të treguar mizoritë e luftës, dhe që atëherë janë bërë shumë të tjera. Këto janë tetë më ikoniket, dhe historitë që i rrethojnë.

FOTO GALERI
1/8
Të vdekurit e Antietamit, 1862. Ushtarët amerikanë, të vdekur pas një beteje të Luftës Civile. Është hera e parë që ushtarët fotografohen në fushëbetejë.

Top Channel