Ministri italian i Ekonomisë, Giovanni Tria tha të martën se qeveria po mendon shitjet shtesë të aseteve vitin e ardhshëm, për të ndihmuar në zvogëlimin e borxhit, pasi synon të zgjidhë një mosmarrëveshje me Komisionin Evropian mbi buxhetin e saj të vitit 2019.

Qeveria ka thënë se do të synojë të rritë më shumë se 1 përqind të Produktit të Brendshëm Bruto vitin e ardhshëm përmes privatizimeve. Shitjet shtesë do të ishin në krye të asaj që tashmë është parashikuar, tha Tria, duke folur para dhomës së ulët të parlamentit.

Në dokumentin e saj aktual të buxhetit, qeveria “ka bërë disa ndryshime, përfshirë parashikimet për shitjet e mundshme të aseteve në mënyrë që të ruajë dhe të japë një lloj garancie për një rënie të borxhit”, tha Tria.

Qeveria italiane miratoi një buxhet ekspansiv për vitin 2019, që shihte rritje të deficitit deri në 2.6 %, gjë që u kundërshtua ashpër nga Komisioni Europian, që ka kërcënuar se do të marrë masa disiplinore ndaj Romës, nëse nuk korrigjohen shifrat e buxhetit.

Top Channel