Muzeu i Luvrit - Paris, Francë

Historikisht, muzetë filluan si koleksione private të individëve, familjeve ose institucioneve të objekteve të rralla.

Muzeu i parë i njohur për historianët është muzeu Ennigaldi-Nanna, në atë që sot është Iraku i sotëm. U drejtua nga princesha Ennigaldi, vajza e mbretit të fundit të Perandorisë Babilonase.

Nëse ju pëlqen të udhëtoni dhe të shijoni artet, historinë dhe shkencën, do të doni të vizitoni të gjithë këto muze.

FOTO GALERI
1/44
Muzeu Vasa - Stokholm, Suedi

Top Channel