Muzeu Kombëtar i Kosovës është themeluar në vitin 1949, ndërsa ndërtesa me arkitekturë austro-hungareze daton që nga viti 1885/6.

Ky muze përfshin një koleksion, me më shumë se 50 mijë eksponate të profileve të ndryshme, si të arkeologjisë, historisë, natyrës, ento-kulturës, trashëgimisë e deri të lufta e fundit në Kosovë.

Stafi i “Në Shtëpinë Tonë” ka shkuar dhe ka bërë një reportazh mbi muzeun. Për më shumë ndiqni më poshtë videon e plotë.

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=VR2E-Y7rDHI

Top Channel