Policia bullgare mori në pyetje një rumun për vrasjen e gazetares televizive Viktoria Marinova të martën, por e liroi atë pa akuzë dhe vendi mbetet nën presionin ndërkombëtar për të zbardhur krimin.

Trupi i gazetares 30-vjeçare, për të cilën policia tha se ishte përdhunuar, rrahur dhe mbytur, u gjet të shtunën. Bashkimi Evropian dhe Shtetet e Bashkuara i kanë kërkuar Bullgarisë që të çojë vrasësin para drejtësisë.

“Puna jonë po vazhdon, por për momentin nuk ka fakte dhe rrethana që ne mund të tregojmë. Qytetari rumun do të lirohet, pasi nuk gjejmë implikim të tij në këtë çështje”, u tha gazetarëve Teodor Atanasov, kreu i policisë rajonale të Danubit në Ruse, vendlindja e Marinovës.

Në emisionin e saj të fundit televiziv, më 30 shtator, Marinova futi dy gazetarë të cilët po hetonin korrupsionin e dyshuar që përfshinte fondet e BE dhe tha se shfaqja e saj, “Detector” në stacionin televiziv lokal NTV, do të kryejë hetime të ngjashme.

Nuk ka lidhje me punën e Marinovës, por vdekja e saj ka zemëruar shumë në vendin e Ballkanit, ku njerëzit janë të frustruar me korrupsionin dhe një gjyqësor joefikas që është kritikuar nga Komisioni Evropian.

Komisioni i kërkoi Bullgarisë të bënte një hetim të shpejtë dhe ambasada e SHBA tha se ishte e tronditur nga “vrasja e tmerrshme”.

“SHBA është e gatshme të ndihmojë autoritetet, nëse është e nevojshme, për t’i sjellë autorët para drejtësisë”, shkroi Ambasada amerikane në Sofie.

Policia tha se ata janë duke kërkuar për të gjitha motivet e mundshme, por themeluesi i Bivol.bg, gazetarët e të cilit ishin në shfaqjen e fundit të Marinovës, tha se kishte frikë se autoritetet po minimizonin gjasat për lidhje të ngjarjes me punën e saj.

“Unë shoh përpjekje të qëllimshme për të margjinalizuar këtë vrasje dhe për të manipuluar opinionin publik se Viktoria ishte viktimë e një sulmi të rastit apo vrasje seksuale”, tha Assen Yordanov, duke shtuar se Marinova ishte e vetmja gazetare televizive, e cila kishte rënë dakord të priste gazetarët e web-it të tij për të diskutuar hetimin.

Top Channel