Kimikatet tek frutat; Investigimi i “Fiks Fare” zbulon nivelet e rrezikshme

12/09/2018 19:30

Fiks Fare i rikthehet sot çështjes së sigurisë ushqimore, pranisë së nitratit dhe mënyrës së përdorimit të hormoneve në prodhimet bujqësore.

Nga vëzhgimi i bërë nga gazetarët e Fiks Fare janë gjetur raste të pranisë së nitrateve dhe nitriteve tek frutat dhe perimet në vlera shumë të larta, ndërkohë që asnjë laborator i certifikuar në Shqipëri nuk është në gjendje që të kryejë analiza të tilla.

Madje as ISUV nuk i kryen dot analizat e pranisë së nitriteve të fruta perimet, pasi departamenti i administratës publike nuk kryen emërimin e specialistëve.

Këto kimikate janë vërtetë të rrezikshme për konsumatorët, për më tepër klikoni këtu.

Top Channel