Episodi 7 – Katerina viziton Anton Ulrichin, të cilin e ka mbyllur në burg për shumë vite, bashkë me fëmijët. Pavli është i zemëruar me perandoreshën, por Sofia është aty për ta bërë të përqendrohet. Rrugës për në Shën Pjetërburg bëhet një ndalesë në fermat e Saltikovit, ku shërbyesit keqtrajtohen rëndë. Një vendim i madh merret për Nikita Ivanoviçin.
Episodi 8 – Lajmi për sëmundjen e kontit Orlov përhapet gjithandej. Katerina nis të vërë në dyshim martesën me Grigorin, ndërkohë që Sofia ka mbetur shtatzënë. Katerina përgatitet të gjejë një nuse për Pavlin, dhe planifikon një monument në nder të Pjetrit të Madh.

Të premten në Top Channel, ora 21:00

Top Channel