Mashtrimi me emetimet, 1.2 miliardë dollarë gjobë për Volkswagen

14/06/2018 16:08

1.2 miliardë dollarë gjobë kanë vendosur autoritetet gjermane mbi Volkswagen për instalimin e një pajisjeje tek automjetet me naftë, që tregonin më pak emetim nga sa çlirohej në të vërtetë.

Ndëshkimi u njoftua nga prokurorët publikë dhe kompania, e cila tha se shpresonte që tashmë të ndërrojë faqe nga skandali që ka tronditur kompaninë dhe ka vrarë shitjet e industrisë së makinave me naftë.

“Kjo është një nga gjobat më të larta të vendosura ndonjëherë në një kompani në Gjermani”, tha prokurori në një deklaratë.

Top Channel