Mesatarja e femrave është 450 menstruacione gjatë gjithë jetës. Nëse i keni me dhimbje, apo të shumta, ato tregojnë diçka për shëndetin tuaj.

Që nga frekuenca e periodave, te sasia dhe ngjyra, gjurmimi i ciklit të ndihmon të kuptosh ndryshimet në trupin tuaj, dhe të caktoni nëse cikli është normal apo jo.

Duke ndjekur një dietë me perime, praktikoni meditimin rregullisht, ushtrime fizike të rregullta, femrat mund të mbajnë një cikël të rregullt dhe të shëndetshëm. Ndiqni fotogalerinë!

FOTO GALERI
2/3
Cikli me dhimbje 90 për qind e femrave i kanë të shoqëruara dhe me dhimbje menstruacionet. Periudhat e dhimbshme mund të tregojnë për prostaglandina dhe inflamacion, çekuilibër hormonal, probleme të zorrëve ose probleme të legenit si muskujt e ngushtë të legenit. Megjithatë, për të paktën 10% të grave, periudha vazhdimisht e dhimbshme janë një shenjë e endometriozës.

Top Channel