Mesatarja e femrave është 450 menstruacione gjatë gjithë jetës. Nëse i keni me dhimbje, apo të shumta, ato tregojnë diçka për shëndetin tuaj.

Që nga frekuenca e periodave, te sasia dhe ngjyra, gjurmimi i ciklit të ndihmon të kuptosh ndryshimet në trupin tuaj, dhe të caktoni nëse cikli është normal apo jo.

Duke ndjekur një dietë me perime, praktikoni meditimin rregullisht, ushtrime fizike të rregullta, femrat mund të mbajnë një cikël të rregullt dhe të shëndetshëm. Ndiqni fotogalerinë!

FOTO GALERI
1/3
Cikli i parregullt Nëse mensutracionet ndodhin më pak se çdo 21 ditë ose më shumë se një herë në 35 ditë, mund të ketë një sërë shpjegimesh të ndryshme. Humbja ekstreme e peshës, mbi-ushtrimi dhe nivelet e larta të stresit mund të shkaktojnë që femrat të kalojnë periudhat ose t'i ndalojnë ato krejtësisht. Cikli i parregullt është një shenjë e pabarazive hormonale.

Top Channel