Autostrada e re në Kosovë, nisin punimet Prishtinë-Dheu i Bardhë

15/04/2018 21:48

Kanë nisur këtë të dielë punimet për ndërtimin e autostradës Prishtinë-Gjilan-Dheu i Bardhë.

Kjo autostradë do të jetë e gjatë 22.6 kilometra dhe me katër korsi dhe parashikohet që të përfundojë brenda 30 muajve.

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, që ishte i pranishëm në ceremoninë e nisjes së punimeve, u shpreh se deri më tani janë të garantuara 87 mln euro të pjesës së parë të projektit.

“Prishtina në 2023 do të jetë e lidhur me të gjitha zonat. E gjithë infrastruktura e Kosovës do të jetë e përfunduar dhe nuk do të ketë kryeqendër të palidhur me autostradë”, deklaroi ai.

Kosova ka përfunduar autostradën e lidh atë me Shqipërinë, e quajtur “Ibrahim Rugova” dhe është në përfundim e sipër të autostradës Prishtinë-Hani i Elezit, që e lidh me Maqedoninë.

Top Channel