Ushqimet që luftojnë diabetin

09/03/2018 12:14

Diabeti është një sëmundje kronike ku niveli i sheqerit në gjak rritet.

Përveç terapisë me ilaçe, një dietë diabetike rekomandohet nga mjekët dhe nutricionistët. Por, çfarë përmban kjo? Cilat janë ushqimet e rekomanduara dhe ato që duhen shmangur?

Në përgjithësi, dieta më e mirë për të ndjekur në rastin e diabetit është zgjedhja e disa ushqimeve bimore që mund të rregullojnë nivelet e sheqerit në gjak, të shoqëruar me aktivitet fizik (gjithmonë i rëndësishëm!).

FOTO GALERI
1/20
Arra - Në përgjithësi, arrat janë një zgjedhje shumë e mirë! Çdo lloj arrë përmban një sasi të mirë yndyrnash të shëndetshëm. Këto yndyrna njihen për të përmirësuar kontrollin e sheqerit në gjak.

Top Channel