Në Lojërat Olimpike dimërore në Pyeonchang po vërehet ndikimi i robotëve në punët e përditshme.

Pastrim, udhëzim vizitorësh, punime të ndryshme, por, përveç këtyre, robotët po marrin pjesë edhe në gara skish.

8 skuadra robotësh nga universitete dhe institute koreane kanë garuar për një çmim prej 10 000 dollarësh, që merrej nga roboti që zbriste më shpejt kodrinën.

Ishte për të qeshur kur shikoje se si shumica e robotëve u rrëzuan para se të shkonin në vijën e finishit.

Top Channel