Uber ka krijuar një qytet të rremë për të kryer testimet e saj për makinat pa drejtues. Këto rrugë janë ndërtuar në Pittsburg, dhe ky “qytet” ka disa karakteristika.

Ka një rrethrrotullim gjigant, i gjithë kampi ka përmasat e 40 fushave futbolli dhe operatorët e mjeteve sigurohen që gjithçka të ecë siç duhet.

Pra, cili është qëllimi? Aty testohen reflekset e makinave pa drejtues para se të hyjnë në botën reale. Pengesat janë më të zakonshmet që mund të ndodhin në rrugë në jetën reale. Operatorët dhe makinat kalojnë një trajnim prej tre javësh dhe më pas dërgohen në Pittsburg ose Phoenix për tu testuar në botën reale, shkruan portali i lajmeve teknologjike Insider.

Top Channel