Bota e nëndheshme e krimit në New York në shekullin XX – FOTO

15/01/2018 21:32

Kur anëtarë bandash si Joe Boss dhe Kid Twist bënin “ligjin” në rrugët e New York-un e viteve 1930, ata lanë pas një trashëgimi me vrasje, plaçkitjeve dhe krime nga më të ndryshme në qytet.

Armiqtë u trajtuan në mënyrat më të dhunshme të imagjinueshme: ku ofendimet në publik apo futjet e këmbëve në beton për t’i hedhur në ujë ishin nga më të zakonshmet.

Me mbivendosjen e epokës së ndalimit dhe ndikimit në rritje të kontrabandistëve të opiumit në atë kohë, fotografitë e botës së nëndheshme të krimit në New York në fillim të shekullit të 20-të ilustrojnë mjedisin e kaosit që u krijua.

FOTO GALERI
1/17

Top Channel