Kryetari i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Klement Zguri ka reaguar pas kërkesës së Partisë Socialiste për shkarkimin e tij.

Ai thotë se institucioni që ai drejton nuk fsheh asgjë, si kundërpërgjigje ndaj akuzave të socialistëve se ka fshehur dosjen e kryebashkiakut të Mallakastrës, Agron Kapllanaj.

“Nuk ka vetëm kronika lajmesh, por ka mbledhje, proçesverbale, akte dhe vendime. Të gjitha publike. Të gjitha mund të konsultohen në çdo kohe nga çdo njeri. KQZ-ja nuk fsheh. KQZ-ja vetëm zbardh. Kështu që edhe në rastin konkret, e vërteta është krejt tjeter, është e kundërta e asaj qe pretendohet”, deklaron ai.

Zguri thotë se refuzon që të përfshihet në ato që i quan “lojëra politike”.

“Por, në respekt të funksionit zyrtar që mbuloj, unë e kam të ndaluar të përfshihem në beteja, apo lojra politike, ndaj nuk bëhem dot pjesë e debatit. Përgjigja ime mund të jetë vetëm zyrtare dhe vetëm drejtuar organit të emërteses, sapo ai ta kërkojë këtë”, thotë kreu i KQZ-së.

PS kërkon shkarkimin e Klement Zgurit nga detyra e kryetarit të KQZ për shkelje të rëndë të ligjit të dekriminalizimit. Në relacionin e tyre, socialistët citojnë rregulloren e brendshme të organizimit dhe funksionimit të administratës së KQZ, sipas së cilës Kryetari i KQZ kishte detyrimin ligjor që brenda 10 ditëve nga data 16.10.2017 të thërriste në seancë publike mbledhjen e KQZ dhe të fuste këtë çështje “për shqyrtim”.

Top Channel