I njëjti vend, periudha të ndryshme

08/06/2017 00:00

D-day është dita kur forcat aleate zbarkuan në qytetin francez, Normandi, duke shënuar një fitore të madhe mbi nazifashizmin, e cila thuhet të ketë qenë një pikë kthese në fatin e Luftës së Dytë Botërore.

Më 6 qershor të vitit 1944, 156 mijë trupa aleate u vendosën në plazhet e Normandisë. Në këtë betejë mbetën të vrarë rreth 10 mijë ushtarë të forcave aleate dhe 9 mijë ushtarë gjermanë.

73 vite më pas, fotografi Chris Helgren mblodhi imazhe nga 06 qershori i 1944-ës dhe u rikthye në Francë për të parë shdnërrimin e vendeve ku ishin shkrepur ato foto.

Më poshtë janë 16 fotografi të shkrepura më 1944-ën dhe përkrah tyre, 16 të tjera të shkrepura në të njëjtin vend, por në vitin 2017.

FOTO GALERI
1/16

Top Channel