Luiza Gega, medalje e artë në Stamboll

17/02/2017 00:00

Atletja shqiptare Luiza Gega ka korrur një tjetër sukses në arenën ndërkombëtare, duke marrë këtë herë medalje ari në mitingun ndërkombëtar të Stambollit.

Atletja shqiptare është renditur e para në garën e 1500 metrave me kohën 4:06:65.

Me këtë kohë të vendosur, përveç medaljes së artë në këtë miting, Luiza Gega vendos edhe rekord ndërkombëtar. Në këtë miting, atletja shqiptare la pas në vendin e tretë kampionen në fuqi të Europës, e cila u shpall në Amsterdam në dy disiplina në 5000 metra dhe në 10000 metra.

Ndërkohë, ditën e martë në mitingun europian të zhvilluar në Çeki, Gega u rendit e dyta në 1500 metra për salla të mbyllura.

Prej mëse dy muajsh, Luiza Gega ka qëndruar në Kenia për t’u përgatitur për këto aktivitete dhe për Europianin.

Top Channel

FOTO
Luiza Gega, medalje e artë në Stamboll