Dy ditë radhazi borë? Fundi i botës

12/01/2017 00:00

Para 500 vjetësh, një filozof italian parashikonte se dy ditë radhazi me borë në qytetin plot diell të Salentos, në jug të Italisë, do të thotë se po vjen fundi i botës.

Tashmë, profecia e Matteo Tafurit rrezikon të përmbushet, pasi temperaturat e ulta që kanë prekur vendin fqinj kanë zbardhur plazhet e Salentos.

Ai që konsiderohet si Nostradamusi i Italisë, i cili ka jetuar në vitet 1492-1582, ka qenë një nga personalitetet më të shquar të Puljas në shekullin e 16.

Ja çfarë ka shkruar Tafuri: “Salento me palma, me erë të butë jugu dhe me borë, por pa u tepruar. Dy ditë borë, dy vetëtima dhe bota përfundon”.

Top Channel

FOTO
Bora në plazhin e Salentos