E keni vënë re? Në çdo reklamim të “iPhone” ora është 09:41

25/05/2015 00:00

Që prej vitit 2007, kur Steve Jobs prezantoi “iPhone”-n e parë e deri më sot, “Apple” ka hedhur në treg një shumëllojshmëri produktesh të tjera.

Do të duhej një sy i mprehtë që të kapte një detaj, që shumicës i ka shpëtuar. Në çdo reklamim të kompanisë amerikane, ora në pajisjet e saj “iPhone” shënon 09:41 dhe në ato “iPad” 09:42.

Rastësi apo bestytni e “Apple”? Portali i informacioneve nga bota e teknologjisë, “Quora” shpjegon se më 9 Janar të 2007-s, Steve Jobs kërkoi që të mbahej shënim ora e saktë e prezantimit të “iPhone” në ekranin gjigant pas krahëve të tij, e madje aparatura të sinkronizohej plotësisht me orën reale.

Ai u ngjit në skenën e konferencës “Macworld & Expo” në orën 09:00 dhe pasi foli për 40 minuta për produktin e ri, kërkoi që pamja t’i shfaqej në ekranin e madh. Ora ngriu në 09:41 dhe që prej 9 janarit e në vazhdim, “Apple” ruajti traditën, duke prezantuar produktet pasaardhëse përafërsisht në të njëjtën orë edhe pas ndarjes nga jeta të Steve Jobs.

Top Channel