Arumunët krijojnë partinë e tyre

25/02/2012 15:35

Komuniteti arumun-vlleh në Shqipëri ka shpallur sot themelimin e Partisë Aleanca për Barazi dhe Drejtësi Europiane.

Gjatë një konferencë për shtyp, kryetari i partisë më të re në Shqipëri, Valentin Mustaka nënvizoi se kjo forcë politike do të përfaqësojë më së miri interesat e komuniteti arumun-vlleh në Shqipëri.

Komuniteti arumun ka shpërndarje në disa zona të Shqipërisë ku më kryesorët janë Tirana, Durrësi, Lushnja, Fieri. Sipas iniciatorëve, Alenanca për Barazi dhe Drejtësi Eurpiane është parti e qendrës.

Top Channel