Tuneli Rrëshen-Kalimash, pa energji elektrike

03/11/2011 00:00

Tuneli më i gjatë në Shqipëri, ai i Kalimashit prej mëngjesit të së mërkurës ka mbetur pa energji elektrike në gjysmën e tij.

Pjesa që përfshin hyrjen në tunel nga Thirra në një gjatësi prej 2.6 kilometra është e gjitha në errësirë dhe mendohet që as kamerat e sigurisë dhe sistemi ajrimit nuk funksionojnë.

Mendohet se kjo situatë ka ardhur për shkak të një defekti të shkaktuar në lidhjet elektrike me kabinat që ndodhen në pjesën e luginës së Fanit.

Deri në mëngjësin e sotëm gjysma e tunelit ishte pa energji elektrike tepër e nevojshme kjo për të vënë në funksion sistemet e ajrimit, kamerat e sigurisë dhe sinjalistikën.

Drejtuesit e mjeteve orientohen në këtë tunel të gjatë vetëm me dritat e mjeteve të tyre. Pavarësisht defektit lëvizja nëpër tunel nuk është pezulluar.

Top Channel