Klinton: Turqia, model në rajon

16/07/2011 13:30

Sekretarja amerikane e Shtetit Hillari Klinton ka lavderuar Turqinë si një model për vendet e tjera rajonale.

Duke folur në Stamboll, ajo tha se rritja ekonomika për 11 % e Turqisë është mbresëlënse dhe traditat e saj demokratike mund t’i inspirojnë njerëzit në Tunizi, Egjipt, Jemen dhe Siri, të cilët janë duke kërkuar reformave.
 
Ajo shprehu shqetësim në lidhje me veprimet e fundit të qeverisë turke ndaj medias, por tha se Turqia ka shumë mësime për të ndarë me shtetet fqinje të botës arabe.

Top Channel