Egjipt, Ashton: U dëgjua zëri i popullit

11/02/2011 18:35

“U dëgjua zëri i popullit egjiptian. Dorëheqja e Mubarak i hap rrugën reformave më të shpejta dhe më të thella”. Kështu është shprehur përfaqësuesja e lartë e diplomacisë evropiane, Catherine Ashton.

Obama është informuar për lajmin, ndërsa ishte i impenjuar në një bisedë në Zyrën Ovale.

Televizioni egjiptian ka deklaruar se “vetëm historia mund të gjykojë Mubarak”.

Largimi i tij është shoqëruar me gëzim edhe në Tunizi, Gaza dhe Bejrut.

Top Channel