Tensionet në Sanxhak

21/08/2010 20:50

Myslimanët e Serbisë që jetojnë në zonën e Sanxhakut nuk janë aspak dakord me politikën zyrtare të Beogradit.

Ministri për Punë dhe Mirëqenie Sociale, Rasim Lajiç i cili është një mysliman i qeverisë ka deklaruar se mundësia e përsëritjes së Kosovës në Sanxhak është e vogël, sepsë nuk ka potencial.

Por nuk ka mohuar mundësinë e përsëritjes së incidenteve të ngjashme.

Një pjesë e popullatës në Sanxhakut mbështesin kryeimamin Zukoliç që ka krijuar këshillin kombëtar të boshnjakëve, ndërkohë që qeveria kërkon zgjedhje të reja.

Zukoliç ka akuzuar Serbinë për flamurin që nuk i takon asaj, himnin dhe simbole të tjera.

Ai ka thënë se Beogradi nuk do të marrë vendime për ta, ndërkaq tre të rinj kanë djegur flamurin serb.

Top Channel