Laptop i lire, nisja nga Uruguaj

20/10/2009 09:45

Nje kompjuter per cdo femije te shkolles fillore. Nuk eshte propozimi i nje vendi skandinav te zhvilluar, por nje projekt i realizuar ne Uruguaj.

Presidenti Tabare Vazquz u ka dorezuar te vegjelve kompjuterat e fundit. Jane 360 mije femije te perfshire ne kete projekt, si dhe 18 mije mesues.

Shteti amerikano-latin ka zbatuar programin e themeluar nga profesori Mit Nicholas Negroponte, One Laptop per Child (OLPC) per te favorizuar alfabetizimin informatik.

Enderr ishte shperndarja e laptop-eve me 100 dollare, por kjo gje nuk u arrit.

Programi uruguajan ka kushtuar 260 dollare per laptop, qe perfshin mirembajtjen, riparimet dhe lidhjet me internetin. Shpenzimi total merr vetem 5 perqind te buxhetit per arsimin.

Top Channel