Gjatesia e njeriut eshte edhe nje prej sekreteve per dozat e lumturise qe kemi ne jete.

Sipas nje studimi te publikuar ne “Economics and Human Biology”, njerezit qe jane disa cm me te gjate se normalja, nuk e shikojne jeten me te njejtin sy, pasi ata nuk shqetesohen dhe jane me te lumtur.

Kerkuesit e “Angus Deaton” ne New Jersey kane analizuar te dhenat e “Gallup-Healthways Well-Being Index” per periudhen janar-prill 2009, duke zbuluar nje lidhje te ngushte mes gjatesise dhe lumturise. Ata kane perdorur nje shkalle matese nga 1-10 per te vleresuar lumturine e njerezve.

Keshtu, rezulton se meshkujt qe arrijne deri ne 1.77 m jane me te kenaqur per jeten e tyre. Per sa u perket femrave, rezultati eshte me kontrovers, pasi gjatesia nuk ua ndryshon shume ndjenjen e humorit. Ne studim nuk eshte perfshire vetem lumturia ne baze te gjatesise, por edhe kenaqesite dhe emocionet. Keshtu, te dyja gjinite, me rritjen e gjatesise jane te prirur per te qene me te lumtur dhe shume me pak agresive. 

 

Top Channel