Publikohet Kodi i Atlantikut i da Vincit

10/09/2009 17:25

Permbledhja e Kodit te Atlantikut te Leonardo da Vincit do te prezantohet per here te pare per publikun ne nje seri prej 24 ekspozitash te shtrira ne gjashte vjet.

Ekzpozita e pare do te permbaje 45 piktura, “Fortesa, bastione dhe topa” qe do te prezantohen ne kishen e “Santa Maria delle Grazie”, e cila mban edhe “Darka e fundit” te Leonardos dhe biblioteken Ambroziane, qe ka ruajtur Kodin qe prej 1637-es.

Kodi i Atlantikut eshte nje enciklopedi e jashtezakonshme e njohurive teknike qe prej Rilindjes, i cili perfaqeson jo vetem krijimet e Leonardos, por edhe teknologjine qe ka ekzistuar, sipas Pietro Maranit, nje ekspert i vepres se Leonardos.

Top Channel