Aspirina ul rrezikun e kancerit tek 40-vjecaret

29/04/2009 12:55

Perdorimi i aspirines nga 40-vjecaret redukton rrezikun e prekjes nga kanceri.

Marrja e ilacit ne kete moshe, perpara asaj kur zhvillohet kanceri zakonisht, sipas shkencetareve minimizon rrezikun dhe parandalon shfaqjen e semundjes edhe per te pakten 10 vjet te tjere.

Tashme njihet roli i aspirines per semundjet e zemres, por nga ana tjeter ajo rrezikon shfaqjen e ulceres dhe gjakderdhjen e brendshme. Sidoqofte, sipas kerkuesve britanike te Kancerit perdorimi i rregullt i saj ne parandalimin e semundjes, nuk mund te rekomandohet ende per shkak te efekteve anesore.

Ne studimin e publikuar ne revisten “Lancet”, thuhet se me pare u duhet dhene pergjigje shume pyetjeve.

Top Channel