Freizer: Vendimi i GJND nuk anulon njohjen e Kosoves

24/04/2009 13:35

“Vendet qe e kane njohur Kosoven nuk do ta ndryshojne vendimin e tyre, pavaresisht verdiktit qe do ta jape Gjykata Nderkombetare e Drejtesise”.

Sigurine e ka dhene drejtoresha e programeve ne Grupit Nderkombetar te Krizave per Evropen, Sabine Freizer.

Ajo ka theksuar se per shumicen e vendeve te Bashkimit Evropian, SHBA-te, Kanadane dhe vendet e tjera qe e kane njohur Kosoven, kjo eshte ceshtje e mbyllur.

Freizer ka theksuar se edhe ne rast te ndonje vendimi ne favor te Serbise, ne aspektin e kufijve nuk do te ndryshonte asgje.  

Top Channel