Muzika ul stresin tek te semuret me zemer

16/04/2009 13:45

Per njerezit qe vuajne nga semundjet e zemres, muzika eshte nje mjet i mire per te ulur stresin dhe ankthin. Te degjosh muziken, do te thote te kesh me pak stres.

Ne kete perfundim ka arritur organizata mjekesore Cochrane, qe eshte mbeshtetur ne 23 studime te kryera per 1461 paciente. Muzika ndikon ne uljen e tensionit, te ritmit kardiak dhe te nivelit te ankthit.

Ne fakt, te jetosh me semundjet kardiake do te thote te kesh nje jete teper stresuese per shkak te pasigurise dje ankthit, qe lidhet me diagnozat dhe trajtimet e semundjes. Stresi mund te rrise tensionin, qe con edhe ne rritjen e rrezikut te komplikimeve.

Top Channel