Berthamoret, presion Korese se Veriut

14/04/2009 12:00

Japonia, Kina dhe Rusia i kane bere thirrje Korese Veriore qe te pranoje deklaraten e KS-se dhe te rishqyrtoje vendimin per terheqjen nga negociatat per programin e saj berthamor.

Moska, Pekini dhe Tokio kane kerkuar qe Pheniani te kthehet ne tryezen e bisedimeve gjashtepaleshe, pasi ato jane te nevojshme dhe duhet te vazhdojne.

Koreja Veriore paralajmeroi sot se nderpret negociatat me gjashte fuqite e medha dhe se do te vazhdoje zhvillimin e programit berthamor. Vendimi erdhi nje dite pasi Keshilli i Sigurimit denoi leshimin e raketes.

Top Channel