BERZH-i, 135 milione euro per Cernobilin

17/02/2009 01:50

Banka Evropiane per Rindertimin dhe Zhvillimin (BERZH) nenshkroi me Kievin nje marreveshje per financimin e ndertimit te nje rrethimi te ri te centralit te Cernobilit, arene ne vitin 1986 e nje katastrofe berthamore.

Ndihma e Berzh-it arrin ne 135 milione euro, 58 prej te cilave per ndertimin e nje mburoje prej celiku, me emrin “sarkofag”, rreth reaktorit te centralit ku ndodhi aksidenti.

Kostoja e pergjithshme vleresohet ne me teper se 600 milione euro.

Pjesa tjeter e ndihmes, ose 77 milione dollare, do te sherbeje per ndertimin e nje depoje per grumbullimin e lendes djegese berthamore ne Cernobil.

Top Channel