SHBA-ja drejt dyfishimit te ushtareve ne Kabul

23/01/2009 02:35

Presidenti amerikan Barak Obama e konsideron situaten ne Afganistan shume te rrezikshme dhe per kete kerkon te dyfishoje kontigjentin aktual me 30 mije ushtare amerikane ne vend.

Sekretari i Mbrojtjes, Robert Gates do te marre se shpejti urdherin per dislokimin e trupave.

Sipas tij, Obama kerkon te fokusohet mbi objektiva konkrete 3-5 vjecare, si kontrolli i qendrueshem i vendit dhe siguria e qytetareve afgane.

Top Channel