BE: Situata e gazit, e papranueshme

13/01/2009 14:35

Komisioni Europian e ka cilesuar si te papranueshme situaten e zhvillimeve te fundit te furnizimit me gaz permes Ukranines. (UPDATE)

Brukseli ka akuzuar Mosken dhe Kievin per faktin se vezhguesit e BE-se nuk kane patur ende akses ne centralet ku kalon gazi, eshte shkelur marreveshja e arritur mes dy paleve, edhe pse kishin thene se kushtet per rinisjen e furnizimit jane respektuar.

Numri dy i Gazprom, Aleksandr Medvedev, deklaroi se jane informuar partneret europiane se nuk ekziston asnje mundesi per rinisjen e furnizimit me gaz, pasi Ukraina nuk e ka hapur gazsjellesin kryesor per kalimin tranzit

Top Channel